Henkilökohtaiset palvelut

Koti- ja sairaalakäynnit

Omaisten pyynnöstä tai tarpeen mukaan diakonit vierailevat kodeissa, sairaaloissa tai muissa laitoksissa, joissa he pyynnöstä jakavat ehtoollista.

Diakonit tekevät tervehdyskäyntejä lähinnä yli 70-vuotiaiden seurakuntalaisten koteihin. Sen lisäksi he tukevat ja auttavat seurakunnan vanhuksia käytännön asioiden järjestelyissä.

Uudet avun tarvitsijat voivat ottaa yhteyttä diakonien yhdyshenkilöihin.

Myös pastorit ja vanhimmat voivat tehdä koti- ja sairaalakäyntejä. Pastori voi antaa sielunhoidollista tukea potilaalle ja perheelle sairauden ja elämänkriisien keskellä.

Syntymäpäivät

Viestintuoja-lehdessä ilmoitetaan merkkipäivistä 50-vuotissyntymäpäivistä alkaen. Yli 70-vuotiaiden syntymäpäivät ilmoitetaan joka 5. vuosi. Jos asianomainen ei halua syntymäpäivästään ilmoitusta Viestintuojaan, siitä tulee tehdä kolme kuukautta aiemmin ilmoitus seurakunnan toimistoon. Jos syntymäpäiväjuhla järjestetään seurakunnan tiloissa, siitä on tehtävä tilavaraus sekä neuvoteltava seurakunnan pääemännän kanssa. Seurakunnan edustaja (srk:n vanhin, diakoni tai pastori) tulee mielellään yli 70-vuotiaiden syntymäpäiväjuhliin ja seurakunnan puolesta annetaan lahja.

Rukousaiheet

Voit lähettää rukousaiheesi palautelomakkeella »