Ensio Lehtonen
Kuva ja Sana 1956Totinen ja oikea usko

Uskoa ei voi määritellä ulkopuolella uskon. Usko on vain uskomista. Usko on se, että uskomme Jeesukseen.
Ja sen vaikuttaa Pyhä Henki.
Hänen kauttaan me saamme Jeesuksen uskon.
Se on totinen ja oikea usko.
Pyhä Henki varjelee meidät totisen ja oikean uskon kautta Jeesuksessa Kristuksessa.

Hän tekee sen monella eri tavalla. Raamatussa käytetään siitä monta eri kuvaa. Pyhän Hengen työ on vivahdusrikasta ja monipuolista, kun hän varjelee meitä totisen ja oikean uskon kautta Kristuksessa Jeesuksessa. Kallis asia on tulla uskon kautta Kristukseen Jeesukseen, mutta yhtä kallis asia on varjeltua hänessä.
Pyhän Hengen varjeleva työ on sinetöimistä, leimaamista, vakuutena olemista ja voitelemista.

Kaiken tämän hienon ja herkän sisäisen työn päämäärä on varjella Herran omat totisen ja oikean uskon kautta Kristuksessa Jeesuksessa lopullisen lunastuksen päivään saakka.

Pyhän Hengen työtä uskovan sydämessä nimitetään sinetöimiseksi.
Pyhä Henki on totisen ja oikean uskon sinetti, josta on kirjoitettu:
”Älkää saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on pantu teihin sinetiksi lunastuksen päivään saakka.”

Pyhällä Hengellä sinetöiminen tapahtuu meissä uskoviksi tultuamme, niin kuin Paavali vakuuttaa:
”Hänessä on teihinkin, sitten kun olitte kuulleet totuuden sanan, teidän pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti, sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi.
Tämä sinetti on Pyhä Henki, joka on Sanan ja evankeliumin kuulemisen kautta vaikuttanut meissä totisen ja oikean uskon ja varjelee nyt meidät siinä lunastuksen päivään asti.

Me olemme Herraan uskovaisina kuin arvokirje, joka on sinetöity taivaallisella sinetillä. Tätä sinettiä ei kukaan uskalla murtaa tässä elämässä eikä tulevassa. Vasta iäisyydessä keskustellaan siitä, kuka on arvollinen murtamaan sinetit.
Ainoa arvollinen on vain Karitsa, joka kantaa ruumiissaan haavojen arpia. Hän saa murtaa jokaisen häneen uskovan  omansa sinetin, kun päästään perille. Vain hänellä on siihen oikeus, sillä hänen omaisuuttansahan he ovat, hänen verellään ostettuja ja hänelle sinetillä varjeltuja.

Matka on pitkä ennen kuin olemme perillä. Monet vaarat vaanivat meitä tiellä. Mutta Pyhä Henki, joka on meissä lujana, kuninkaallisena ja murtumattomana sinettinä, on varjeleva meidät kuin kalliit arvokirjeet perille saakka.
Ihmeellinen sinetti!

Mikä turvallisuus ja ilo täyttääkään sydämemme, kun näemme Jumalan sanasta, että olemme Pyhällä Hengellä sinetöidyt Kristukseen.
Uskon syntyminen ja uskossa varjeltuminen on totisesti ihmeellistä Pyhän Hengen armotyötä.

Pyhän Hengen murtumaton sinetti varjelee meidät tämän totisen ja oikean uskon kautta Kristuksessa Jeesuksessa lopulliseen lunastuksen päivään saakka.
Ihmeellistä on Pyhän Hengen työ!